Blog take over: Melanie

Mimos is een van mijn favoriete winkels dus voel me vereerd om een blog te mogen schrijven! Ik zal me eerst eventjes voorstellen: Ik ben Melanie, 22 jaar, woon maar liefst 10 minuten van de winkel af en ik hou heel erg van mode. 

Het liefst loop ik iedere week bij Mimos binnen en koop ik graag wat ik mooi vind, maar financieel gezien is dat niet altijd haalbaar. Door social media zie ik vaak meerdere keren per dag foto’s of video’s voorbij komen van nieuwe items, hierdoor word ik voornamelijk getriggerd om naar de winkel te komen. Niet dat ik dat erg vind….. zo kan ik soms ook gerichter shoppen wat werkt in zijn voordeel

Elke keer als ik bij Mimos binnen kom is het voor mij een feestje! Elke week hangt er iets nieuws, ze verkopen niet alleen kleding maar ook schoenen en sieraden voor schappelijke prijzen, daarom ga ik bijna nooit met lege handen naar huis. Ze verkopen dus echt MUSTHAVES!

Als ik de winkel ben merk ik dat het personeel wat er werkt je met liefde en plezier wilen helpen. Je ziet ook dat ze hun werk met passie uitvoeren. Ze weten wat ik mooi vind en halen soms de grootste twijfels over bepaalde kledingstukken bij me weg! De winkel an sich is niet groot, maar ook niet klein. Je kunt er overzichtelijk shoppen.

Vaak zie ik via Instagram de laatste trends voorbij komen. Ik probeer zoveel mogelijk met de trend mee te gaan, maar graag creëer ik ook mijn eigen stijl. Juist draag ik wat ik mooi vind en heb verschillende stijlen aan. Zelf draag ik weinig merkkleding en koop ik juist wat ik mooi vind, omdat ik dit veel belangrijker vind dan het merk. Veel kledingstukken die bij mij in de kast hangen komen van Mimos. De stijlen die ik draag kun je ook direct kopen bij Mimos. Hoe ik mijn stijl omschrijf is sportief, netjes, pittig, charmant, levendig en opgewekt. Het is een mix van casual en sportieve elementen met kledingstukken voor een comfortabele/ chique look.

Zoals je ziet op de foto stijl ik andere kledingstukken van andere winkels met de kledingstukken van Mimos. Dat vind ik nou het leukste aan kleding, het combineren! Soms is het ook mega frustrerend, omdat ik voor mijn gevoel geen kleding in de kast heb hangen wat ik op dat moment leuk vind om te dragen.

Het combineren van kledingstukken is voor iedereen anders, maar een aantal persoonlijke tips van mij zijn :

  • Houd de basis simpel. in mijn stijl zie je dat de basis zwart of wit is. Met zwart en wit kun je goed combineren.
  • Via de basis ga ik verder combineren met kleur of een print. Wees niet bang om een kleur te dragen.
  • Is je onderkleding “los”, zorg dan dat je bovenkleding iets strakkers is. (dit geldt ook voor andersom)
  • Is je outfit basic, doe er een jasje op dit maakt het sportief en stoerder.
  • Laat je schoenen spreken, die maken je outfit af.
  • Ik zorg door middel van een riem dat mijn heupen spreken, laat je curves zien !
  • Belangrijkste is dat je je fijn voelt in je eigen lijf des te meer dat je geniet van het dragen van kleding.

Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en kan ik jullie blijven inspireren met mijn outfits! Check mijn Instagram pagina @mellifestylee voor meer inspiratie voor mijn passie gericht op mode & interieur.

Dankjewel,

Liefs Melanie